Cerere pentru autorizatie de vanatoare individuala

AJVPS Alba; Clubul VPS___________.

Nr_______/_________.

                              

Cerere

 pentru autorizatie de vanatoare individuala

 

 

       Subsemnatul _____________________________________, membru vanator la AJVPS Alba din anul_________, cu permisul de vanatoare seria___,nr.________, prin prezenta va rog sa-mi aprobati eliberarea unei autorizatii individuale de vanatoare la specia______________________.   

Precizez ca sunt un bun cunoscator a biologiei speciilor de vanat si sunt constient ca extragerea vanatului cu arma de vanatoare  se face cu preponderenta selectiv si ca recoltarea exemplarelor de vanat viguroase si cu trofee de viitor, se face numai intr-un procent de maxim 20% din cota de recolta aprobata anual de ministerul de resort, pentru fiecare fond cinegetic si specie de vanat in parte.

      Sunt autorizat pentru a detine si folosi arme de vanatoare lise calibru____ si arme cu glont (carabine) calibru _______, conform permisului de arma pe care il anexez in copie. Am efectuat trageri de reglare a armelor si de antrenament in Poigonul de tir, fiind bun tragator, motiv pentru care consider ca indeplinesc conditiile impuse de O.M. nr.264/2003 privind caracteristicile minime ale munitiei care sunt admise pentru recoltarea vanatului(caprior-brk si 5,6×43; mistret- brk si 6,5×57; cerb comun-7×57; urs-7×64) si ca sunt indreptatit sa obtin autorizatie pentru a practica vanatoarea individual.

     In situatia in care cererea mea va fi aprobata, ma angajez;

1. sa-mi imbogatesc cunostintele privind biologia speciilor de vanat si sa practic vanatoarea numai in prezenta paznicului de vanatoare sau a altui organizator imputernicit de directorul AJVPS Alba, tragand numai asupra exemplarelor de vanat indicate de acesta.

  1.  sa nu invit la vanatoare pe alti colegi in scopul de a practica vanatoarea in grup, avand dreptul numai la un invitat, fara a avea arma asupra lui.
  2. sa mentin permanent legatura cu personalul de teren al asociatiei iar atunci  cand sunt instiintat ca trebuie sa – mi ridic urgent autorizatia, pentru ca este momentul cel mai favorabil de exercitare a vanatorii, sa raspund prezent in maxim 48 ore.
  3.  pentru a vana in perioadele cele mai potrivite (alergatul capriorului, boncanitul cerbului, concentrari, pagube,etc.) ma anajez sa-mi organizez timpul liber in asa fel incat sa  particip la vanatoare, zi de zi sau minim 3 zile din 7 consecutive, de la data emiterii autorizatiei. In situatia in care timpul nu-mi permite, voi renunta imediat la autorizatie.
  4.  sa platesc anticipat cotizatia suplimentara stabilita de Consiliul AJVPS Alba si dupa recoltarea vanatului sa predau trofeul pentru preparare si evaluare la paznicul de vanatoare. Celelalte cotizatii suplimentare (valoarea cinegetica a trofeului dobandit, carne, foc gresit, vanat ranit, cotizatie de organizare sau participare, etc.) le voi achita ulterior.
  5.  daca nu ma voi conforma celor de mai sus sau daca din vina mea nu se va recolta vanatul pentru care am fost autorizat, sunt de acord sa nu mi se mai restituie cotizatia suplimentara iar in urmatorii doi ani, sa nu mai solicit autorizatie individuala.
  6.  pentru nerespectarea reglementarilor privind practicarea vanatorii, prevazute in legislatia specifica, in autorizatie si in normele interne ale asociatiei ma oblig sa mi le insusesc si sa suport sanctiunile prevazute in acestea.

Alte mentiuni;

   – am mai beneficiat de autorizatie ind. la___________ in anul______cu/ fara rezultat.

– am contribuit pe langa cotizatia de membru cu;_______________________________________

_________________________________________________________________________________

  Depun cererea cu _______ zile inainte de deschiderea sezonului la aceasta specie.

 

 Va multumesc anticipat.

 

Data______________                                     Semnatura_______________